Inloggen

RK Brede School De Prinsenhof

preview

 

PBS

Maandag starten de leerkrachten met het aanleren van de nieuwe (speelplein)afspraken: Ik houd rekening met een ander, Ik ga naar de leerkracht als het nodig is, Ik praat met gewonen stem.

pbsplein

 

Een kijkje op Speelschool de Paleistuin…

Bij de speelschool zijn we gezellig bezig met het thema ‘Sinterklaas’. Puk heeft in de kring een aftelkalender bij zich met daarop alle dagen tot Pakjesavond, spannend! De huishoek is ingericht als Sinterklaashuis. Zo is er een inpaktafel om cadeautjes in te pakken en zijn er jutezakken om deze cadeautjes te vervoeren en rond te brengen. Tijdens het inpakken van de cadeautjes zullen we veel bezig zijn met vormen, kleuren en maten. Welk pakje past er in welk papiertje? Welke vorm heeft een bal en welke vorm heeft een boek? Welke kleuren zien we op het inpakpapier?

Tijdens het sporten staan Sinterklaas en zijn Pieten ook in de hoofdrol. Zo proberen de kinderen allemaal hun eigen Pietendiploma te halen. Daarvoor moeten ze cadeautjes in de schoorsteen gooien, over het dak lopen en springen en dansen als een echte Piet. Kortom, een vrolijke aanloop deze periode op de speelschool richting Sinterklaas!