Inloggen

RK Brede School De Prinsenhof

preview

Bij Speelschool de Paleistuin zijn we bezig met het Puk en Ko thema Ik en mijn familie. In dit thema staat familie centraal. De kinderen ontdekken welke mensen bij hun familie horen. Ze praten over jong en oud, verschillende familieleden, verjaardagen en samen dingen doen. Zo maken de kinderen bijvoorbeeld kennis met gezelschapsspellen, doen ze alsof ze gaan logeren bij oma of beelden ze familieleden uit. Ook hebben we een fotomuur gemaakt met allemaal familiefoto’s van de kinderen. Leuk was ook de huishoek met een mand voor de hond, kat en twee konijnen, waar de kinderen zelf ook namen voor hebben bedacht. Om de taalontwikkeling van de kinderen te stimuleren lezen we veel voor, zingen we liedjes en spelen we samen met de kinderen. Zelfs tijdens het sporten doen we spelletjes die met dit thema te maken hebben, zoals babytikkertje.

Verder zijn we op alle locaties bezig met de lente. Bij de Paleistuin zijn er een lammetje en kuikentjes op bezoek geweest op de groep. De kinderen mochten deze dieren bekijken en aaien. Natuurlijk gaan we ook graag buiten spelen als het mooi weer is. We maken bij mooi weer ook veel gebruik van de bakfiets.

Natuurlijk staat er ook weer genoeg leuks op de agenda van de speelschool! Zo is er op 23 april een PR-actie op de Paleistuin tijdens de Nationale Sportweek. Dan kunnen ook de allerkleinsten zien hoe leuk, gezond en vooral gezellig sporten is. Een sportdocent van SKOL, die dagelijks op de peutergroepen van SKOL sportles geeft, zal samen met de peuters allerlei verschillende speelse beweegspellen doen. Alle twee- en driejarigen zijn welkom.

Verder doet de Paleistuin gezellig mee met de Koningsspelen op 25 april. En vanaf 5 mei beginnen er weer nieuwe leuke activiteiten rondom het thema Eet smakelijk.