Inloggen

RK Brede School De Prinsenhof

preview

 

 

 

Mijn kind luistert niet, hoe kan ik dit veranderen?

Heb je het gevoel dat je iets tien keer moet vragen voordat jouw kind luistert? Gelukkig: alle kinderen kunnen leren luisteren.

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) organiseert de CJG workshop ‘Leren luisteren’ op 3 juni 2014 in Noordwijk voor ouders met kinderen van 2 tot 12 jaar. Tijdens deze workshop komen diverse onderwerpen rondom ongehoorzaamheid van kinderen aan bod.

 

Ongehoorzaamheid

Het is normaal dat kinderen grenzen uitproberen, maar ze moeten ook leren gehoorzamen. Belangrijk is om eerste uit te zoeken hoe het komt dat kinderen niet luisteren. Een oorzaak van ongehoorzaamheid is dat ouders niet consequent zijn. Ouders belonen ook ongewild ongehoorzaamheid doordat ze juist dan extra aandacht geven, bijvoorbeeld door in discussie te gaan of boos te worden. De manier waarop ouders hun kind aanspreken heeft ook invloed. Als ze te veel, te weinig, te moeilijke of te onduidelijke aanwijzingen geven, dan wordt de kans groter dat kinderen niet luisteren.

 

CJG workshop Leren luisteren

In de workshop Leren luisteren worden tips gegeven volgens de Triple P methodiek om ouders/verzorgers te helpen kinderen grenzen te leren accepteren en te doen wat hen wordt gevraagd. Zo helpt het om een plan te hebben voor situaties wanneer hun kind ongehoorzaam is. Door te werken met een plan is de kans groter dat hun kind luistert naar wat zij vragen en zeggen. Daarnaast is er voldoende ruimte om met andere ouders/verzorgers ervaringen en ideeën over opvoeden uit te wisselen.

 

Wat komt er allemaal aan bod tijdens de workshop?

·       Waarom zijn kinderen ongehoorzaam?

·       Hoe kunnen ouders/verzorgers voorkomen dat hun kind ongehoorzaam wordt?

·       Hoe kunnen ouders/verzorgers hun kind grenzen leren?

·       Hoe kunnen ouders/verzorgers omgaan met problemen als het nodig is?

·       Hoe kunnen ouders/verzorgers duidelijke instructies geven?

 

Leren luisteren vindt plaats op dinsdag 3 juni 2014 van 19.30 tot 21.30 uur.

De workshop kost € 5,- per persoon*. Voor de inwoners van de gemeenten Alphen a/d Rijn, Nieuwkoop en Noordwijkerhout geld een ander tarief (zie website).

 

In dezelfde reeks worden in juni de thema’s ‘Lekker leren slapen’ en ‘Omgaan met ruzie tussen broertjes/zusjes’ behandeld.

 

Meld je snel aan via www.cjgcursus.nl want vol = vol !

 

Meer informatie en aanmelding CJG cursussen

Website:                    www.cjgcursus.nl

E-mail:                      info@cjgcursus.nl

Telefoon:                  088 254 23 84

Twitter logo handtekeninghttp://www.e-golf4u.nl/media/icons/facebook_icon.png                                 @ cjgcursus