Inloggen

RK Brede School De Prinsenhof

preview

Een kijkje op de Speelschool…

De kinderen van Speelschool de Paleistuin zijn de afgelopen weken bezig geweest met het Puk en Ko thema ‘Eet smakelijk!’. Tijdens dit thema stond eten centraal. De kinderen hebben geroken, gevoeld en geproefd aan verschillende soorten eten. We hebben gepraat over eten en verteld of we iets wel of niet lekker vinden. Ook tafeldekken, de tafel afruimen en afwassen zijn aan bod gekomen. Elk kind kreeg eigen taken en werd daarbij geholpen als dat nodig was.

 

De huishoek was omgetoverd tot een restaurantje, waar de kinderen als echte koks hun favoriete gerechten hebben klaar gemaakt. Uiteraard hebben we ook samen echt eten gekookt. Er zijn fruitspiesjes gemaakt en de keuken rook af en toe heerlijk omdat we koekjes en brood aan het bakken waren. Ook hebben we zelf groentesoep gemaakt.

 

Op dit moment werken we met het thema ‘Wat heb jij aan vandaag?’. De huishoek is veranderd in een kleding- en schoenenwinkel en de kinderen kunnen hier de komende weken kleren passen en kopen en zich dus naar hartenlust verkleden. Vooral de lange jurken en hoge hakken zijn erg in trek, zowel bij de meisjes als bij de jongens. Als afsluiting van dit thema wordt er een echte modeshow georganiseerd, met een catwalk en een rode loper.

 

Omdat het WK op dit moment in volle gang is, staan we daar natuurlijk ook bij stil. Puk draagt een echt oranje voetbaltenue en de kinderen maken hun eigen oranje T-shirt.  Zo kunnen we de oranjekoorts mooi combineren met het Puk-thema.

 

huishoekWilt u meer weten over de mogelijkheden bij SKOL? Bel dan naar 0252-418277 of neem een kijkje op www.skolkinderopvang.nl.