Inloggen

RK Brede School De Prinsenhof

Laatste nieuws

preview

Wat was het weer gezellig vandaag op De Prinsenhof. De kinderen hebben genoten van het Sinterklaasfeest. De Sinterklaaswerkgroep (ouders en leerkrachten) heeft uitstekend haar best gedaan om het voor iedereen een mooi feest te maken. Bedankt daarvoor. Sinterklaas wil Nederzandt graag bedanken voor het lenen van de schoolbus. Op de blogs van de groepen kunt u de verhalen lezen en de foto's bewonderen van vandaag.

 

sintbus

Wat gaat de tijd toch snel....De kerstcommissie zal, na het vertrek van Sint, de school zaterdag geheel in kerstsfeer brengen, zodat we volgende week kunnen starten met het kerstproject. 

 

 

PBS

 

Vanaf maandag staan er twee nieuwe afspraken centraal. In de groepen wordt er geoefend met de volgende regels:

fiets 1fiets 2

 

 

preview

 

PBS

Maandag starten de leerkrachten met het aanleren van de nieuwe (speelplein)afspraken: Ik houd rekening met een ander, Ik ga naar de leerkracht als het nodig is, Ik praat met gewonen stem.

pbsplein

 

Een kijkje op Speelschool de Paleistuin…

Bij de speelschool zijn we gezellig bezig met het thema ‘Sinterklaas’. Puk heeft in de kring een aftelkalender bij zich met daarop alle dagen tot Pakjesavond, spannend! De huishoek is ingericht als Sinterklaashuis. Zo is er een inpaktafel om cadeautjes in te pakken en zijn er jutezakken om deze cadeautjes te vervoeren en rond te brengen. Tijdens het inpakken van de cadeautjes zullen we veel bezig zijn met vormen, kleuren en maten. Welk pakje past er in welk papiertje? Welke vorm heeft een bal en welke vorm heeft een boek? Welke kleuren zien we op het inpakpapier?

Tijdens het sporten staan Sinterklaas en zijn Pieten ook in de hoofdrol. Zo proberen de kinderen allemaal hun eigen Pietendiploma te halen. Daarvoor moeten ze cadeautjes in de schoorsteen gooien, over het dak lopen en springen en dansen als een echte Piet. Kortom, een vrolijke aanloop deze periode op de speelschool richting Sinterklaas!

 

 

preview

De school ziet er gezellig uit dankzij de "versierouders", we volgen het Sinterklaasjournaal en de echte Sinterklaasvlag wappert aan de vlaggenmast. Kortom, we zijn klaar voor het feest. 

 

PBS

De medewerkers van de tussenschoolse opvang, zijn afgelopen woensdagavond bijgepraat over PBS. PBS trainer Carla van de Brink heeft de medewerkers duidelijk uitleg gegeven over de PBS aanpak op De Prinsenhof. Het was een interessante avond en de aanpak kan nu schoolbreed toegepast worden.

 

Deze week zijn wij gestart met de pleinregels. Volgende week oefenen we nog even verder.

buiten

preview

 

Afgelopen week hebben we met de hele school genoten van het schoolontbijt. De leerlingenraad mocht met de burgemeester, twee wethouders en vertegenwoordigers van de Make a Wish stichting ontbijten. De kinderen keuvelden er lekker op los. Vrijdag zijn de kinderen bij de AH winkel geweest om te bedanken voor het ontbijt.

Tijdens het zwemtoernooi voor scholen hebben we de 1ste prijs gehaald. Waar een gezond ontbijt al niet goed voor is.... 

AH bedankt1ste prijs

 

Dinsdag 11/11 is er in de St.Victorkerk om 18.30 een St.Maartenviering! Het verhaal van St.Maarten wordt verteld en er worden veel liedjes gezongen.

Wie mag er een hulp St.Maarten zijn tijdens de viering, wie krijgt de mantel omgehangen? Kom allemaal (groep 1 t/m 8) met je lampion naar de kerk, luister naar het verhaal en zing mee met de liedjes. Na afloop (19.00) lopen we achter St.Maarten aan en gaan zingend bij de mensen langs de deuren.

We laten onze lampion voor ze schijnen en wie weet hebben de mensen wel wat lekkers in huis…

preview

FEEST

Vandaag was het feest.

Juf Yvonne was 40 jaar in het onderwijs en de kinderen vierden de afsluiting van de kinderboekenweek met als thema FEEST.

Het was erg gezellig in de aula. Elke groep had een optreden en het was zeer afwisselend. Lied, gedicht, dans, toneel...

Natuurlijk werd juf Yvonne op het podium geroepen. Zij kreeg namens de kinderen van de klas een cadeau aangeboden.

 

Volgende week is voor de kinderen een iets kortere week. Zoals al eerder gemeld, is er vrijdag een studiedag voor de leerkrachten over PBS.

De kinderen zijn dan vrij.

 

Vanaf vrijdag is het dan herfstvakantie en de school start weer op maandag 27 oktober.

 

 

preview

 

De eerste week PBS zit erop. Elke groep heeft geoefend met de eerste gedragsafspraken die gelden in de gangen van de school; ik geef een ander de ruimte(waarden:respect en veiligheid), ik praat voor en na schooltijd zachtjes op de gang (respect) en ik neem de juiste route naar buiten(veiligheid). Deze afspraken gelden niet alleen voor de leerlingen, maar ook voor alle volwassenen in de school. U voelt het al aankomen...ook voor de leerkrachten en voor u. Dat gaat niet in een week tijd, daar nemen we de tijd voor.

 

Schoolfoto.

Op 3 oktober vanaf 14:30 uur komt de schoolfotograaf voor de broer/zus foto. U kunt daarvoor inschrijven via de speciale mail.

 

preview

Komende week is het feest in Noordwijkerhout. Op woensdag houden we de kermisspelletjes en donderdag zijn de kinderen vrij.  

Dinsdag komt, zoals al eerder gemeld, de fotograaf op school. Het  achtergrondthema van de portretten is steigerhout. Weer eens wat anders!

 

In de week van de 15de september houden wij de kennismakingsgesprekken. De uitnodiging krijgt u volgende week. 

Voor de ouders van groep 1-2 houden we ook nog een informatie avond op maandag 15 september.

vraag

 

preview

PRINSENHOF BEDANKT SPONSORS

Maandag 23 juni gingen de kinderen van groep 8 van de Prinsenhof op kamp naar Ter Aar. Dit was een geweldig kamp waar zij onder andere gingen poldersporten en waterskiën. Ook speelden zij gedurende de drie kampdagen het spel 'Wie is de mol'.  De kinderen hebben genoten. De BBQ werd mede mogelijk gemaakt door slagerij 'Vlees enzo' en het brood voor het ontbijt en de lunch werd verzorgd door bakkerij Marijnen. Het gezonde tussendoortje kregen zij van Jan Koelewijn. Opa Warmerdam verzorgde de lekkernij na het poldersporten en de leiding werd getrakteerd op appeltaart door 'Harbourstreet'. Wat leuk dat de ondernemers van Noordwijkerhout ons kamp hebben willen sponsoren. Allemaal heel erg bedankt!

 

schoolkamp

preview

Een kijkje op de Speelschool…

De kinderen van Speelschool de Paleistuin zijn de afgelopen weken bezig geweest met het Puk en Ko thema ‘Eet smakelijk!’. Tijdens dit thema stond eten centraal. De kinderen hebben geroken, gevoeld en geproefd aan verschillende soorten eten. We hebben gepraat over eten en verteld of we iets wel of niet lekker vinden. Ook tafeldekken, de tafel afruimen en afwassen zijn aan bod gekomen. Elk kind kreeg eigen taken en werd daarbij geholpen als dat nodig was.

 

De huishoek was omgetoverd tot een restaurantje, waar de kinderen als echte koks hun favoriete gerechten hebben klaar gemaakt. Uiteraard hebben we ook samen echt eten gekookt. Er zijn fruitspiesjes gemaakt en de keuken rook af en toe heerlijk omdat we koekjes en brood aan het bakken waren. Ook hebben we zelf groentesoep gemaakt.

 

Op dit moment werken we met het thema ‘Wat heb jij aan vandaag?’. De huishoek is veranderd in een kleding- en schoenenwinkel en de kinderen kunnen hier de komende weken kleren passen en kopen en zich dus naar hartenlust verkleden. Vooral de lange jurken en hoge hakken zijn erg in trek, zowel bij de meisjes als bij de jongens. Als afsluiting van dit thema wordt er een echte modeshow georganiseerd, met een catwalk en een rode loper.

 

Omdat het WK op dit moment in volle gang is, staan we daar natuurlijk ook bij stil. Puk draagt een echt oranje voetbaltenue en de kinderen maken hun eigen oranje T-shirt.  Zo kunnen we de oranjekoorts mooi combineren met het Puk-thema.

 

huishoekWilt u meer weten over de mogelijkheden bij SKOL? Bel dan naar 0252-418277 of neem een kijkje op www.skolkinderopvang.nl.

preview

Volgende week (16 t/m 20 juni) loopt alles bij ons op rolletjes.
De leerlingen van groep 5 t/m 8 mogen deze week hun skates, skeelers, skateboards e.d. meenemen naar school.

Wij werken volgens onderstaand schema:

 

Maandag 16 juni                Groep 8
Dinsdag 17 juni                  Groep 7
Donderdag 19 juni             Groep 6
Vrijdag 20 juni                    Groep 5

 

De groepen zoals hierboven aangegeven mogen op de desbetreffende dag hun skates, skeelers e.d. meenemen naar school.
De kinderen mogen de materialen in de centrale hal aan de zijkant plaatsen, zodra de pauze start en de kinderen zijn klaar met de lunch mogen de rolletjes gebruikt c.q. aangetrokken worden.
Er wordt een stuk afgezet zodat de kinderen ongestoord kunnen rollen en hun kunsten kunnen vertonen. 

Uiteraard moeten wij rekening houden met de veiligheid van de kinderen, wilt u daarom rekening houden met het volgende;

Het is voor ieder kind verplicht om:

·       Polsbeschermers en knie-en elleboogbeschermers te dragen.

·       Als uw kind in het bezit is van een helm adviseren wij u die mee te geven.

Teven willen wij u er op attenderen dat de kinderen zelf verantwoordelijk zijn voor hun spullen, wij vergoeden geen schade en/of verlies van meegebrachte materialen.

Deze activiteit is bestemd voor groep 5 t/m 8 dit i.v.m. de behendigheid en het gevaar voor de jongeren kinderen in groep 1 t/m 4.

Wij kijken uit naar een sportieve en gezellige week tijdens de TSO uren.
Tot rolletjes!

preview

Heeft u ze al gezien...alle groepen zijn voorzien van speciale jas/tas vakken. Ieder kind heeft een eigen vak voor jas en tas. De jastassen zijn nu overbodig en zijn mee naar huis gegaan. Het werkt het beste als de kinderen de jas en tas écht goed in hun vak doen, zodat er niets uit steekt. Het is een keurig gezicht.

In de aula is de glazen wand beplakt met speciaal folie(inclusief logo van de school) en de rt kamers zijn ook voorzien van deze folie. Zo is er bijv. tijdens oudergesprekken iets meer privacy. 

preview

Van 2 t/m 5 juni zal de avondvierdaagse plaats vinden. De inschrijvingen stromen al binnen, maar er kan nog meer bij!

Groep 1 t/m 5 loopt de 5 km en vanaf groep 6 mag ook gekozen worden voor de 10 km.

 

Inschrijven gaat via de website: www.noordwijkerhoutinbeweging.nl en kan nog tot en met maandag 26 mei!

 

Zaterdag kunt u via de Robobankfietstocht sponsorgeld bij elkaar fietsen voor de Oudervereniging.  In de vorige nieuwsbrief staan de details.

 

Zondag is de feestelijke viering voor de communicantjes. Ik wens iedereen een mooie dag toe.

 

Komende week is een korte week. Donderdag en vrijdag hebben we vrij. 

 

preview

Fietsen voor de Oudervereniging

Op 24 mei is er de jaarlijkse Rabobank Verenigingen Fietsdag.

Jaarlijks ontvangt Rabobank Bollenstreek veel aanvragen voor sponsoring, helaas kunnen niet alle aanvragen toegewezen worden. Om toch alle verenigingen en stichtingen vooruit te helpen, organiseert Rabobank Bollenstreek de Rabobank Verenigingen Fietsdag.

Doe mee aan de Rabobank Verenigingen Fietsdag en fiets een mooi bedrag bij elkaar voor uw vereniging! Of u nu jong of oud bent, sportief of recreatief; wanneer u lid bent van een actieve vereniging of stichting in de Bollenstreek die bankiert bij Rabobank Bollenstreek, kunt u meedoen. 

De startplaats voor Noordwijkerhout is:

  • Noordwijkerhout – VVV Noordwijkerhout (Dorpsstraat 8) Starten kan tussen 9:30 uur en 11:00 uur. Finishen kan tot 15:00 uur.

Bij een uitgereden tocht, met volledig afgestempelde kaart, van 15 km verdient u € 5,- en bij 30 km € 10,-. Dus: hoe meer mensen voor uw club fietsen, hoe hoger het bedrag dat wordt overgemaakt naar uw vereniging (met een maximum van €1000,-). Deelname is gratis. Fietst u en uw club mee? Klik op de volgende link voor meer informatie: www.rabobank.nl/bollenstreek.

preview

 

 

 

Mijn kind luistert niet, hoe kan ik dit veranderen?

Heb je het gevoel dat je iets tien keer moet vragen voordat jouw kind luistert? Gelukkig: alle kinderen kunnen leren luisteren.

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) organiseert de CJG workshop ‘Leren luisteren’ op 3 juni 2014 in Noordwijk voor ouders met kinderen van 2 tot 12 jaar. Tijdens deze workshop komen diverse onderwerpen rondom ongehoorzaamheid van kinderen aan bod.

 

Ongehoorzaamheid

Het is normaal dat kinderen grenzen uitproberen, maar ze moeten ook leren gehoorzamen. Belangrijk is om eerste uit te zoeken hoe het komt dat kinderen niet luisteren. Een oorzaak van ongehoorzaamheid is dat ouders niet consequent zijn. Ouders belonen ook ongewild ongehoorzaamheid doordat ze juist dan extra aandacht geven, bijvoorbeeld door in discussie te gaan of boos te worden. De manier waarop ouders hun kind aanspreken heeft ook invloed. Als ze te veel, te weinig, te moeilijke of te onduidelijke aanwijzingen geven, dan wordt de kans groter dat kinderen niet luisteren.

 

CJG workshop Leren luisteren

In de workshop Leren luisteren worden tips gegeven volgens de Triple P methodiek om ouders/verzorgers te helpen kinderen grenzen te leren accepteren en te doen wat hen wordt gevraagd. Zo helpt het om een plan te hebben voor situaties wanneer hun kind ongehoorzaam is. Door te werken met een plan is de kans groter dat hun kind luistert naar wat zij vragen en zeggen. Daarnaast is er voldoende ruimte om met andere ouders/verzorgers ervaringen en ideeën over opvoeden uit te wisselen.

 

Wat komt er allemaal aan bod tijdens de workshop?

·       Waarom zijn kinderen ongehoorzaam?

·       Hoe kunnen ouders/verzorgers voorkomen dat hun kind ongehoorzaam wordt?

·       Hoe kunnen ouders/verzorgers hun kind grenzen leren?

·       Hoe kunnen ouders/verzorgers omgaan met problemen als het nodig is?

·       Hoe kunnen ouders/verzorgers duidelijke instructies geven?

 

Leren luisteren vindt plaats op dinsdag 3 juni 2014 van 19.30 tot 21.30 uur.

De workshop kost € 5,- per persoon*. Voor de inwoners van de gemeenten Alphen a/d Rijn, Nieuwkoop en Noordwijkerhout geld een ander tarief (zie website).

 

In dezelfde reeks worden in juni de thema’s ‘Lekker leren slapen’ en ‘Omgaan met ruzie tussen broertjes/zusjes’ behandeld.

 

Meld je snel aan via www.cjgcursus.nl want vol = vol !

 

Meer informatie en aanmelding CJG cursussen

Website:                    www.cjgcursus.nl

E-mail:                      info@cjgcursus.nl

Telefoon:                  088 254 23 84

Twitter logo handtekeninghttp://www.e-golf4u.nl/media/icons/facebook_icon.png                                 @ cjgcursus

 

 

preview

Bij Speelschool de Paleistuin zijn we bezig met het Puk en Ko thema Ik en mijn familie. In dit thema staat familie centraal. De kinderen ontdekken welke mensen bij hun familie horen. Ze praten over jong en oud, verschillende familieleden, verjaardagen en samen dingen doen. Zo maken de kinderen bijvoorbeeld kennis met gezelschapsspellen, doen ze alsof ze gaan logeren bij oma of beelden ze familieleden uit. Ook hebben we een fotomuur gemaakt met allemaal familiefoto’s van de kinderen. Leuk was ook de huishoek met een mand voor de hond, kat en twee konijnen, waar de kinderen zelf ook namen voor hebben bedacht. Om de taalontwikkeling van de kinderen te stimuleren lezen we veel voor, zingen we liedjes en spelen we samen met de kinderen. Zelfs tijdens het sporten doen we spelletjes die met dit thema te maken hebben, zoals babytikkertje.

Verder zijn we op alle locaties bezig met de lente. Bij de Paleistuin zijn er een lammetje en kuikentjes op bezoek geweest op de groep. De kinderen mochten deze dieren bekijken en aaien. Natuurlijk gaan we ook graag buiten spelen als het mooi weer is. We maken bij mooi weer ook veel gebruik van de bakfiets.

Natuurlijk staat er ook weer genoeg leuks op de agenda van de speelschool! Zo is er op 23 april een PR-actie op de Paleistuin tijdens de Nationale Sportweek. Dan kunnen ook de allerkleinsten zien hoe leuk, gezond en vooral gezellig sporten is. Een sportdocent van SKOL, die dagelijks op de peutergroepen van SKOL sportles geeft, zal samen met de peuters allerlei verschillende speelse beweegspellen doen. Alle twee- en driejarigen zijn welkom.

Verder doet de Paleistuin gezellig mee met de Koningsspelen op 25 april. En vanaf 5 mei beginnen er weer nieuwe leuke activiteiten rondom het thema Eet smakelijk.

preview

Nationale sportweek van 19 tot 26 april

 

Van 19 tot 26 april zijn er in Noordwijkerhout diverse sportieve kennismakingsactiviteiten tijdens de Nationale sportweek. De week zal geopende worden met een sportmarkt op 19 april in De Schelft van 13.00 tot 16.00 uur. Hier zijn diverse gratis sportieve activiteiten te beoefenen zoals bijvoorbeeld golf, hockey, bowlen, tennis, dans en bootcamp. Gedurende de verdere week zijn er dagelijks andere sporten waaraan gratis of soms tegen betaling deelgenomen kan worden. Een overzicht van deze activiteiten kunt u vinden op www.noordwijkerhoutinbeweging.nl. Het thema van deze week is “Ik neem je mee” dus neem gezellig je buurmeisje, buurjongen, neefje, nichtje, buurvrouw of buurman mee!

sport

Afgelopen woensdag is het jongensteam van de Prinsenhof 2de geworden tijdens het schoolvoetbal toernooi. De meisjes komen op 23 april het veld in.

 

Vanuit de parochie het volgende:

parochie

preview
preview

Afgelopen week hebben een aantal groepen verkeersles gekregen via het School op Seef project.

School op Seef coördinator (en ouder bij ons op school) Marjolijn van Dijk, heeft elke dag gezorgd voor begeleiding door ouders en het op-en afbouwen van het parcours op De Brink. Met toestemming van de gemeente konden de kinderen daar prima oefenen.

Op 10 april hebben de kinderen van groep 7 het theoretisch verkeersexamen. Via de app VVN examen voor ipad/iphone/android, kunnen de kinderen oefenen voor de praktijk.

 

Afgelopen donderdag is er een glazen wand geplaatst in de aula. De aula kan nu afgesloten worden, zodat we het kunnen gebruiken als extra instructie- of studieruimte. 

 

Namens de OV en MR heeft u de handout van de ouderavond ontvangen van 2 april. Het was een zeer geslaagde thema-avond voor zowel de ouders als school. Hoe en wanneer de OV en MR met het thema verder gaat, hoort u nog van hen. 

 

Op www.sophiascholen.nl  staat een vacature voor Manager Facilitaire Zaken en manager Human Resources. Wellicht iets voor u?

 

Woensdag 9 april kunnen de jongens van groep 8 hun voetbalkunsten vertonen op de velden van SJC in Noordwijk. Succes!

 

preview

De kinderen en de school stonden er  mooi op in het jeugdjournaal van donderdag 27 maart. De kinderen van groep 8 konden erg goed hun mening onder woorden brengen. daar zijn we best wel trots op. De uitzending niet gezien?  Klik hier.

Vandaag zijn we met groep 7 naar Munnekeweij geweest om pannenkoeken uit  te delen aan de bewoners. Groep 6 had placemats gemaakt en groep 8 heeft de pannenkoeken 


munnekeweij

gebakken. De kinderen van groep 7 hebben samen met de ouderen liedjes gezongen. Het was een heel gezellige middag in Munnekeweij.

 

De Prinsenhof staat goed in de belangstelling bij ouders die een school zoeken. Inmiddels hebben we 470 kinderen op school. De aanmeldingen voor het nieuwe schooljaar komen volop binnen. Voor de planning is het fijn als de kinderen ruim een jaar voor de stardatum worden aangemeld. Wellicht zijn er nog (bijna) 3-jarige broertjes of zusjes van kinderen die al bij ons zitten nog niet aangemeld. Doe de aanmelding graag zo snel mogelijk, dan kunnen wij een goede planning maken. Alvast bedankt.

 

U heeft het misschien al een keer gezien, bij twee groepen in school gebruiken we geen jastassen meer, maar heeft ieder kind een eigen vak in de garderobe. Dat bevalt zo goed, dat we besloten hebben om dat in elke groep te gaan doen. In de meivakantie zullen de eerste vakken geplaatst gaan worden. De gangen blijven netter en het kost minder moeite om een jas en tas in het vak te leggen. 

 

preview